Platform mobiliteit arbeidsmarkt

Over dit project

In opdracht van het Loopbaanstation is er een platform ontwikkeld waarin alles samenkomt rondom persoonlijke ontwikkeling, zowel voor organisaties als werknemers. Het platform is bedoeld om vrijwillige mobiliteit bij werknemers te bevorderen. Veel informatie ligt nu versnipperd, is incompleet en wordt vanuit werkgevers individueel aangeboden. Door verder te kijken dan de eigen organisatie, brengt het Loopbaanstation verbinding tot stand. Het Loopbaanstation zorgt voor het creƫren van een hecht netwerk, zodat werkgevers gezamenlijk kunnen zorgen voor een duurzame arbeidsmarkt.

 

Op het platform kunnen werkgevers en medewerkers inloggen, beiden met een ander doel. Werkgevers kunnen o.a. medewerkers uit hun eigen organisatie toegang geven tot het platform, vacatures uploaden en sollicitaties beheren. Medewerkers kunnen o.a. een e-portfolio invullen, een beroepskeuzetest doen, vacatures zoeken en sollicitaties inzien. Er is ook een inlog voor beheerders, zodat onder andere functies en opleidingen kunnen worden beheerd, die worden gebruikt in het matchingproces.

 

In het begin van dit traject lag de focus vooral op het helpen van de klant bij het concreet en volledig maken van het overzicht met gewenste functionaliteiten. Vervolgens zijn in overleg prioriteiten bepaald en werd de vertaalslag gemaakt van de klantwens naar concrete input voor het ontwikkelteam door een backlog te maken. Daarna is er een minimale, eerste versie opgeleverd. Het platform wordt nog verder doorontwikkeld.

Opdrachtgever

Loopbaanstation

Project

Platform Mobiliteit Arbeidsmarkt

Datum